juf Lora
juf Caroline

Na de kerstvakantie startten we met het thema 'mijn lichaam'. Jules had eerst kriebels in zijn buik, in zijn armen,... we wisten niet waarom, maar plots zaten die kriebels ook in zijn handen. Zo kreeg de juf ook kriebels en de andere kinderen ook. We kriebelden over ons hele lijfje en maken zo kennis met de verschillende lichaamsdelen. Even later stond Jules minder vrolijk op. Hij had geen last van kriebels, maar van rode vlekjes op zijn buik. Met onze dokterskoffer deden we een grondig onderzoek. Hij had de windpokken en moest veel in bed blijven. Op donderdag 16/01 waren zijn windpokken eindelijk weg. Hij mocht eens mee buitenspelen, want hij had al heel lang moeten stilzitten, maar ai, ai, ai... Jules viel zomaar van de klimmuur. Dat deed reuzepijn... wordt vervolgd!

 

Hiep Hiep Hoera

Loujain en Imran werden drie jaar in december en dat op dezelfde dag.

Drie dikke kussen voor deze schatten! 

 

 

In aanloop van de kerstvakantie maakten we het extra gezellig in ons klasje. Het thema Kerstmis was in alle hoekjes wel zichtbaar. Iedere maandag mochten we een extra kaarsje aansteken aan onze adventskrans. Samen keken we hoopvol uit naar het kerstfeest voor de geboorte van Jezus.

We versierden samen de mooie kerstboom, hier kwamen de begrippen lang-kort (slinger) en hoog-laag aan bod. Ook tijdens de begrippentoneeltjes met witje, zwartje en bruintje kwamen deze begrippen extra aan bod. De kleuters kregen verwerkingsactiviteiten in de klas om deze begrippen goed onder de knie te krijgen. Zo maakten we lange en korte slingers van plasticine.

Het kerstverhaal werd meermaals en op verschillende manieren verteld. Zo was er een verteltafel met poppetjes, maar ook een mooi boek,  ook de kleuters dramatiseerden zelf het verhaal. Hierna speelden ze het kerstspel na in de poppenhoek met de nodige verkleedkleren. Dit was een groot succes.

Daarnaast hebben we heel wat geknutseld dit thema: de vuurwerkpijl voor onze nieuwjaarsbrief was een groot werk. Er kwamen heel wat technieken aan bod zoals de vouwtechniek met verf, prikken, krulletjes maken met chenille draad, … Ook het bijhorende versje hebben we goed ingeoefend. Hopelijk kenden de kleuters het nog tegen nieuwjaar? 😉

Tijdens schrijfdans was het ook een beetje feest, we dansten het pannenkoekenlied en maakten grote ronde bewegingen. Ook deden we heel wat telspelletjes met de kerstballen en een grote dobbelsteen.

We zongen heel wat kerstliedjes: de grootste topper was het lied 25 lampjes, jullie zullen het vast en zeker al eens gehoord hebben.

Om af te sluiten hielden we een gezellig kerstfeestje in de klas. Iedereen had zijn mooiste kerstattribuut aan, er waren zelfs hele kerstvrouwen/mannen bij. We dansten, aten iets lekkers en genoten van de verbondenheid in onze klas.

Hopelijk hebben jullie genoten van de kerstvakantie en wordt 2020 een fantastisch jaar!

 

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.