juf Lora

Nog eens een blik op ons buiten-speel-momentje...

Dan toch nog sneeuw! JOEHOEW! Enkele kinderen van het lager maakten sneeuwpoppen. We gingen glijden van de hellingen. Voelen aan de sneeuw, sneeuwballen gooien, proeven van de sneeuw, ... De zintuigen werden geprikkeld. De sneeuw zorgde ook voor diepe modderplassen. En die waren natuurlijk fantastisch voor soepjes in de buitenkeuken.. of om je voeten in te verliezen.. dat ook 😁 in het bos maakten we een wandeling en zagen we hoe de bloemen van vorige week onder een laagje sneeuw verstopt waren. 

Na het voorlezen van 'Jules in de lente', gingen we in onze schoolomgeving op zoek naar de eerste tekenen van de lente. Genieten van het zonnetje, kriebeldiertjes vinden, bloesems en bloemen en knoppen aan de takken van de bomen. Daarnaast was er natuurlijk ook tijd voor buiten-speel-plezier. 

Vandaag gingen we op stap naar het huis van Sam. Haar mama maakte voor ons broodjes en een kampvuur klaar. De kleuters waren duidelijk onder de indruk van het vuur: ze waren haast een kwartier aan een stuk rustig! Dat gebeurt ook niet elke dag 😁. Hartelijk dank dat we mochten langskomen en genieten van dit gezellige moment in jullie tuin!

We speelden ook nog wat in het park. Het was best een eindje stappen, waardoor onze terugkeer wat langer duurde, maar we geraakten terug met weer een herinnering aan een leuke voormiddag en daar doen we het voor natuurlijk!

Bedankt ook aan de papa van Inaya en Ivan om ons mee te begeleiden. Jullie extra handen kwamen erg van pas. 

Stap 1: overschot appels van tutti frutti schillen en mixen en in ijslolly-moules doen.

Stap 2: ijslolly's verstoppen in het bos. Het gaat vriezen deze nacht... In totaal maakten we er 20. (Kan jij ze spotten op de bos-foto's?)

Stap 3: ijslolly's terug gaan zoeken in het bos de dag nadien. Vaststellen dat er 5 lolly's verdwenen zijn. Dat is pas wiskunde. En vaststellen dat het appelsap helemaal niet bevroren is. 

Stap 4: onze appelsap herverdelen en in de ijskast steken. De dag nadien kijken of ze bevroren zijn. Ja, hoor! 

Stap 5: proeven van de ijslolly's.. gezien we er veel minder dan 20 hebben, moeten we de lolly's breken. Alweer wiskunde. Vaststellen dat ze nog half lekker zijn, maar niet meer helemaal... 

Conclusie: de volgende keer steken we ze meteen in de diepvries. We hebben weer bijgeleerd! 

 

 

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.