juf Lora

Waar is de wind? We gaan de wind vangen! We gaan op stap met een plastic zak met een touwtje eraan. We spotten wind helemaal hoog in de lucht: de vlag op de kraan, maar ook de vlaggetjes op de speelplaats. Onze zak doet eerst niet veel, maar als we rennen komt de wind vanzelf. Op het stadion kruipt de wind vanzelf in onze zak. Hoei,hoei! Rennen! De zakken waaien weg! De wind neemt niet alleen zakken mee, maar ook de blaadjes van de bomen vallen naar beneden. Achter het bos is er een open ruimte, we zien één voor één blaadjes naar beneden dwarrelen en we proberen ze te vangen. Wat een mooie exemplaren! In het bos zoeken we nog meer mooie blaadjes. Juf hangt een heel lang stuk plaklint rond de bomen en daar mogen we al onze herfstschatten op kleven. 

 

We zoeken (sporen van) dieren in onze tuin, we spelen met blaadjes, we vinden herfstschatten en we spelen met takken. 

 

 

Ook de kindjes van de eerste kleuterklas zijn mooimakers. We spotten afval en grijpen ze met onze grijpers..en dan netjes in de vuilbak! Veeeeel beter zo! Goed gedaan!

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.