meester Simon
meester Dieter

medische fiche 2023 (pdf) 
Infoboekje bosklassen 2023 (pdf) 

Dit schooljaar staat er weer iets speciaal op het programma voor de leerlingen van het zesde leerjaar. We trekken van maandag 13 februari tot vrijdag 17 februari 2023 naar Durbuy voor enkele dagen bosklassen.

Wat doen we daar?

Overdag voorzien we voor een combinatie van leerrijke en avontuurlijke activiteiten. We leren over de aardrijkskundige streek en gaan er dan ook met kaart en kompas onze weg in zoeken, we duiken grotten in en raken er hopelijk terug uit, we houden onze wiskunde op peil met aangepaste oefeningen... We zullen ons niet vervelen.
's Avonds zal het er iets rustiger aan toe gaan met avondactiviteiten zoals een quizje, een verhaaltje voor het slapengaan :), een potje weerwolven... De laatste avond staat er zelfs een feestje gepland.

De bosklassen zijn een onvergetelijke uitstap die de leerlingen dichter bij elkaar brengt.  

Het verblijf

We verblijven dit jaar in het hoofdgebouw La Petite Merveille. In deze gebouwen is echt alles voorhanden zoals een bed, een douche, een lavabo en een toilet. 

Op enkele meters van ons domein loopt de Ourthe, waarrond we geregeld zullen vertoeven.

Medische fiche

Elke deelnemer dient voor het vertrek een medische fiche in te vullen en af te geven. Klevertjes van de mutualiteit worden daar ook bijgevoegd. Identiteitskaarten ed. verzamelen we zodat er zeker niets verloren raakt.

Menu

maandag

middag - picknick
avond - Vol-au-vent, krielpatatjes + vanillepudding

dinsdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - soep / gehaktballetjes, appelmoes en aardappelen + koekje
avond - spaghetti bolognaise

woensdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - frietjes, stoofvlees, groenten + frisco
avond - soep, boterhammen, beleg

donderdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - fishsticks, spinazie, puree + fruit
avond - soep & hot dogs

vrijdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - Kip, groenten, currysaus, rijst + mini-frangipane

Kostprijs

Een week op bosklassen kost natuurlijk wel iets. We rekenen op een maximum van €215. Daarin zit natuurlijk de trein/busreis in, alle maaltijden, de begeleiding, slaapgelegenheid... Het resterend bedrag wordt na de bosklassen teruggestort aan de ouders.

Een meerdaagse uitstap betekent ook een financiële tegemoetkoming voor de ouders. Na de bosklassen krijgt iedereen een document waarmee je een deel van de kostprijs via de mutualiteit terugkrijgt.

Korting

Met de verkoop van browniedozen kan elke leerling een persoonlijke korting verzamelen. Elke verkochte doos levert ook een bedrag voor een grote groepspot. Zo kan iedereen z'n steentje bijdragen om de prijs naar beneden te krijgen.

Als leerling en verkoper vraag je geen geld op voorhand. Bij het geven van de doos wordt er pas betaald. Het kan wel handig zijn om een lijstje te maken met geïnteresseerden.

12 okt Bestellen
16 nov Start verkoop

Meekijken?

Tijdens de bosklassen worden er geregeld foto's genomen en avonturen beleefd. Beide zullen we dagelijks aanvullen op onze website zodat je met ons kan meeleven.

Via deze link kan je de beelden van vorig schooljaar bekijken.

Ligging

Durbuy is een stad in de Belgische provincie Luxemburg. Ons verblijf, La Petit Merveille ligt net buiten de stadskern aan de rivier, de Ourthe. Durbuy staat bekend als een hele kleine stad, in de stadskern wonen slechts een 400-tal inwoners, de rest woont in de dorpjes rondom.

LPM1 – 't Fort + naam
Rue du comte th. d’Ursel 51
6940 Durbuy

Contact

De klasleerkrachten zijn bereikbaar voor dringende zaken. Hun contactgegevens vind je in het boekje of in de schoolagenda van zoon/dochter.

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.