meester Simon

Tijdens ons project focusten we ons deze week op spinnen. September is dan ook de spinnenmaand. We beluisterden en lazen verschillende informatieve teksten en beantwoordden vragen. Zo kwamen we heel wat te weten over deze lieve/enge beestjes.

En... we gingen zelf op spinnenjacht! We onderzochten de gevangen beestjes en achterhaalden zo hun naam en leefwijze!

Aansluitend bij het project spinnen, leerden we lopen en bouwen in Minecraft. Rondlopen in een 3D-wereld was voor sommigen iets helemaal nieuw. Toch liep iedereen na een tijdje rond alsof ze dit al jaren deden. Met het zesde leerjaar bouwen we een groot pretpark vol gigantische kriebeldieren. Teamwork en oriëntatie is hier dan ook van het grootste belang. 

 

We kregen vandaag het eerste project. In een project passen we de leerstof die we kennen toe in nieuwe, praktische situaties. Of we bereiden een stuk leerstof voor voor later. Vandaag ging het project over 'transport'. We keken hoe snel we kunnen wandelen, maakten toepassingen rond gemiddelde snelheid, bouwden een racewagen die zelf kan rijden, maakten enkele luisteroefeningen over de Tour de France,... Leren was vandaag wel heel leuk!

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.