juf Veerle
juf Laure
kinderverzorgster Julie

Deze week zijn we begonnen met het thema 'fruit' en stond 'de appel' centraal.

we bekeken hoe een appel eruit ziet, hoe hij aan de appelboom hangt. Welke kleuren een appel kan hebben, de schil, het klokhuis, de pitjes. De kinderen waren erg geinteresseerd in de appel. Ze genoten vooral van het proeven. 

Daarna mochten de kinderen onder begeleiding een appel snijden en maakten we zo appelmoes. De kinderen vonden de appelmoes allemaal overheerlijk en smulden volop. Daardoor heeft u misschien gemerkt dat de koekjes maandag in de schooltas bleven zitten.

We leerden een liedje over de appel.

Appeltje groen, ik geef je een zoen.

Appeltje geel, ik laat je heel.

Appeltje rood, sapperloot 

hap en hop en ik eet je op.

We luisterden naar verschillende verhaaltjes over de appel.

We maakten kennis met scheuren, plakken en boetseren.

 

 Op vrijdag gingen we op bezoek naar de fruitwinkel. In de namiddag maakten we fruitbrochettes.

Juf Eveline, meester Tuur en juf Charissa hadden bijscholing. 

Juf Veerle, juf Julie en juf Laure gaven zelf turnles. Hierbij enkele sfeerfoto's.

Het was een leuke week. De kindjes komen de klas al binnen zonder traantjes. Iedereen lijkt zich al wat veilig te voelen in onze klas. We genieten van het samen zijn. Tijdens ons onthaal proberen sommige kinderen al mee te zingen en te dansen met de liedjes. We maakten kennis met de kalenders in onze kring.

De klas en de speelhoeken worden volop ontdekt en verkend. We luisterden naar het verhaal van Anna die naar de klas gaat. We maakten al onze eerste kunstwerkjes; een schilderwerk en een schooltas. Daarbij leerden we een versje kennen. 

We genoten van tiktak en van zoek- en denkspelletjes in de kring.

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.