juf Caroline

Hiep Hiep Hoera

Loujain en Imran werden drie jaar in december en dat op dezelfde dag.

Drie dikke kussen voor deze schatten! 

 

 

In aanloop van de kerstvakantie maakten we het extra gezellig in ons klasje. Het thema Kerstmis was in alle hoekjes wel zichtbaar. Iedere maandag mochten we een extra kaarsje aansteken aan onze adventskrans. Samen keken we hoopvol uit naar het kerstfeest voor de geboorte van Jezus.

We versierden samen de mooie kerstboom, hier kwamen de begrippen lang-kort (slinger) en hoog-laag aan bod. Ook tijdens de begrippentoneeltjes met witje, zwartje en bruintje kwamen deze begrippen extra aan bod. De kleuters kregen verwerkingsactiviteiten in de klas om deze begrippen goed onder de knie te krijgen. Zo maakten we lange en korte slingers van plasticine.

Het kerstverhaal werd meermaals en op verschillende manieren verteld. Zo was er een verteltafel met poppetjes, maar ook een mooi boek,  ook de kleuters dramatiseerden zelf het verhaal. Hierna speelden ze het kerstspel na in de poppenhoek met de nodige verkleedkleren. Dit was een groot succes.

Daarnaast hebben we heel wat geknutseld dit thema: de vuurwerkpijl voor onze nieuwjaarsbrief was een groot werk. Er kwamen heel wat technieken aan bod zoals de vouwtechniek met verf, prikken, krulletjes maken met chenille draad, … Ook het bijhorende versje hebben we goed ingeoefend. Hopelijk kenden de kleuters het nog tegen nieuwjaar? 😉

Tijdens schrijfdans was het ook een beetje feest, we dansten het pannenkoekenlied en maakten grote ronde bewegingen. Ook deden we heel wat telspelletjes met de kerstballen en een grote dobbelsteen.

We zongen heel wat kerstliedjes: de grootste topper was het lied 25 lampjes, jullie zullen het vast en zeker al eens gehoord hebben.

Om af te sluiten hielden we een gezellig kerstfeestje in de klas. Iedereen had zijn mooiste kerstattribuut aan, er waren zelfs hele kerstvrouwen/mannen bij. We dansten, aten iets lekkers en genoten van de verbondenheid in onze klas.

Hopelijk hebben jullie genoten van de kerstvakantie en wordt 2020 een fantastisch jaar!

 

 

 

Wat hebben we geluk gehad vorige week. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn op bezoek gekomen naar onze school. Ook in de klas draaiden alle activiteiten rond dit thema.

Om onze zwarte pietenmuts te knutselen kwamen er meerdere technieken aan bod.  We experimenteerden met scheerschuim en maakten hier een afdruk van, hmm dat rook een beetje naar papa, en de scheerschuim voelde zo zacht. We pasten ook de scheur- en plaktechniek toe. Het werden prachtige pietenmutsen.

We zongen vele liedjes en mochten er zelfs eentje zingen voor Sinterklaas. Ook deden we pietengymnastiek in de oranje zaal.  De begrippen zwaar en licht kwamen aan bod. We ontdekten in de klas wat de zware en lichten spullen zijn en hoe we samen alles kunnen dragen.

We maakten er een gezellig thema van met  veel leuke verhaaltjes over de Sint en Zwarte Piet. We speelden in de stoomboot in het midden van de klas. Ons poppenhuis kreeg een schoorsteen waar we onze schoen konden zetten. En als kers op de taart mochten we ons voortdurend verkleden als Sinterklaas of Zwarte Piet. Pret verzekerd!

 

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.