WC-rol Challenge

WC-rol Challenge

Doe jij ook mee? Kijk snel op de voorpagina van onze site!

juf Lora
juf Laure

We startten ons thema voertuigen op. Uit de brainstorm is gebleken dat de kinderen nog niet zo heel veel wisten over de auto zelf. Daarom mochten ze bij de start eens in de auto zitten. Via een telopdracht leerden we kennismaken met de verschillende onderdelen van de auto. We leerden ook dat onze gordel altijd aan moet in de auto. Omdat alle ogen en handen op de kinderen gericht waren tijdens deze activiteit, hebben we hier helaas geen beelden van. Gelukkig hebben we wel enkele andere activiteiten vastgelegd, zoals onze autodans, knutselen, het gezelschapsspel: de kleurenauto's,... 

Na het thema zouden we terugblikken en onze brainstorm aanvullen, maar dan was er plots het coronavirus. Er zal nu wel heel wat tijd tussen ons laatste thema zitten als we elkaar terug zien... in ieder geval met deze foto's kunnen jullie nog eens nagenieten van onze klassfeer :) 

Hopelijk tot heeeeel snel!!! 

 

Zoals je uit een vorig artikel kon zien, werkten we aan de voorbereiding van een thema dat groeit vanuit de kinderen. We kennen reeds hun interesse: de grootste aandacht ging naar de voertuigen. 

In de tweede stap gaan we informatie opzoeken rond de voertuigen en maken we een brainstorm (wat we al weten, wat we graag willen weten, ...) Je ziet hier hoe de kinderen konden kennismaken met verschillende voertuigen via boekjes, maar ze konden ook kijken naar filmpjes en we blikten ook terug op foto's van de auto's/voertuigen in de buurt. In de kring mochten de kinderen ook spontaan reageren op wat ze zagen. 

 

Voor de krokusvakantie vierden we carnaval. 

In de klas waren er heel wat spullen waar de kinderen zich konden mee verkleden, maar op het einde van het thema mochten ze ook zelf hun eigen favoriete verkleedkledij aantrekken op ons carnavalsfeest. 

 

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.