meester Simon
meester Dieter

Nu de bosklassen al enkele dagen achter de rug zijn, raken we stilaan uitgerust. Om de vele verhalen van de avonturen bij te staan, volgt er nu de grote verzameling aan foto's. Ik ben zeker dat er weer wat extra verteld zal worden. Veel plezier!

wolkenFotogalerij op OneDrive. Link blijft geldig tot eind dit schooljaar. Het kan even duren voor de foto's ingeladen zijn. Heel wat afbeeldingen staan in hun originele grootte online.

Ook deze foto's zijn voor persoonlijk gebruik en mogen niet op sociale media worden geplaatst en verspreid. Wel mag je die afdrukken, als achtergrond gebruiken of bewaren op je eigen toestel. 

groepsfoto bosklassen mini

 

Wat hield je het meest wakker ’s nachts?
We vonden het irritant dat vele kinderen snurkten. Ook kinderen die voortdurend naar het toilet moesten en lawaai maakten. De eerste dag was ik (Zouheir) storend voor de anderen, daarna heb ik goed geslapen. Er was iemand die de hele tijd met zijn voeten tegen het bed schopte. We weten nog altijd niet wie dat was.
Door Yaël en Zouheir

Bij welke activiteit heb je je grenzen het meeste verlegd?
We hadden niet verwacht dat we in een grot zouden durven gaan. Toch hebben we het gedaan. We waren super bang en hebben een traantje gelaten.
Door Romaisa en Alina

Zijn er zaken die je zeker nooit meer zal doen?
Ik (Lola) ga nooit meer in die grot omdat ik niet van kleine ruimtes hou. Wacht é, ik deed dit alleen om het te bewijzen aan m’n mama.
Ik (Alex) vond de eerste wandeling naar LPM niet zo leuk. Die was heel lang en lastig. Het zou veel leuker zijn met de bus omdat er daar betere vibes zijn en dat gaat sneller.

Wie heb je het meest gemist?
(Thomas) Ik miste mijn mama en papa het meest. Mijn broer en mijn vriend Elias natuurlijk ook.
(Sahar) Ik miste mijn mama en papa, ook mijn tante. Natuurlijk miste ik ook mijn zus, broer Milat en heel klein beetje m’n broer Ali.

Van welke maaltijd heb je je buikje rond gegeten?
We hebben het meest genoten van de hotdogs tijdens het feestje met de andere scholen. Ik (Amélie) heb er drie gegeten en zij (Mathuja) twee.
Door Amélie en Mathuja

Hoe verliep de treinreis met de grote koffers?
Het was lastig om de koffers op de trein te krijgen omdat ze heel zwaar waren. Het was wel een leuke reis. Op de trein was het moeilijk om een plaats te vinden voor de koffers.
Door Jacinta en Emma

 

Na een deugddoende nachtrust werden we gewekt door meester Dieter en juf Ingrid. Sommigen waren al frissen dan anderen, maar uiteindelijk belandden we toch allemaal in de eetzaal. We vertrokken vol spannende verwachting op avontuur. We beklommen een oude waterval en trotseerden hangbruggen op weg naar de heuvelrug. In het everzwijnenbos camoufleerden we ons met takken, bladeren en modder in de hoop een glimp op te vangen van een wild everzwijn. De deathride bracht ons in luttele seconden naar beneden.
Na de fishsticks trokken we opnieuw naar het bos. Daar bouwden we ons eigen bosminigolfparcours. 
's Avonds leefden we ons uit op de fuif en sloten we de avond af met een quiz vol lekkers.

 

Woensdagmorgen lag iedereen nog vrolijk te slapen toen de leerkrachten de kamer om 7:30 binnenkwamen. Een goede nachtrust was nodig na de vele actie de voorbije dagen. Vandaag trokken we met kaart en kompas rond in de streek rond Durbuy. Onderweg losten we raadsels en opdrachten op. In de namiddag trokken we naar Adventure Valley om te klimmen en te klauteren in de bomen. Iedereen vond een klimparcours met een passende moeilijkheid om zichzelf uit te dagen. 's Avonds konden de leerlingen een activiteit kiezen. Ofwel kozen ze voor een rustige avondwandeling met zaklamp, ofwel bleven ze binnen voor een kalme avond met gezelschapsspelletjes. Vanavond gingen we iets vroeger naar bed want de vermoeidheid zat er al wat in.

 

Wat deden jullie deze morgen in Wéris?
We hebben een wandeling gemaakt waarbij we allemaal historische plekken hebben bezocht zoals het duivelsbed, de dolmens, de menhirs… We deden de wandeling met een kaart. Het was leuk, lastig en goed voor de benen.
Door Julia en Thuline

Beschrijf het middagmaal in 3 woorden.
Lekker, warm, smakelijk
Door Ellen en Rita

Hoe zou je wildcraft aan je ouders uitleggen?
Wildcraft is overleven in het bos met alle benodigdheden die je kan vinden in het bos. We hebben vuur gemaakt met firesteels en we bouwden een shelter die waterdicht was. We roosterden marshmallows boven het vuur.
Door Sébastien en Guust

Voor het eerst in vele jaren ging iedereen de grot in. Wat vonden jullie ervan?
We vinden het dapper van kinderen die bang waren, dat ze de grot ingegaan zijn. Zelf vond ik (Charlie) het heel cool. Ik was wel wat bang dat ik niet door de kleine ruimte kon. Ik (Caspar) was bang, ik zat vast en dan duwde iemand mij waarna ik weer verder kon.
Door Caspar en Charlie

 

Gepakt en gezakt trokken we deze morgen doorheen de stad richting het station. Na een gezellige rit met de trein kwamen we in een zonnig Barvaux aan. Ideaal voor een wandeling langs de Ourthe tot in Durbuy. Eenmaal in LPM konden we ons bed installeren en genieten van een warme maaltijd na een drukke dag. In het donker speelden reflectorzoektocht en flashlightspelletjes. 

 

medische fiche 2023 (pdf) 
Infoboekje bosklassen 2023 (pdf) 

Dit schooljaar staat er weer iets speciaal op het programma voor de leerlingen van het zesde leerjaar. We trekken van maandag 13 februari tot vrijdag 17 februari 2023 naar Durbuy voor enkele dagen bosklassen.

Wat doen we daar?

Overdag voorzien we voor een combinatie van leerrijke en avontuurlijke activiteiten. We leren over de aardrijkskundige streek en gaan er dan ook met kaart en kompas onze weg in zoeken, we duiken grotten in en raken er hopelijk terug uit, we houden onze wiskunde op peil met aangepaste oefeningen... We zullen ons niet vervelen.
's Avonds zal het er iets rustiger aan toe gaan met avondactiviteiten zoals een quizje, een verhaaltje voor het slapengaan :), een potje weerwolven... De laatste avond staat er zelfs een feestje gepland.

De bosklassen zijn een onvergetelijke uitstap die de leerlingen dichter bij elkaar brengt.  

Het verblijf

We verblijven dit jaar in het hoofdgebouw La Petite Merveille. In deze gebouwen is echt alles voorhanden zoals een bed, een douche, een lavabo en een toilet. 

Op enkele meters van ons domein loopt de Ourthe, waarrond we geregeld zullen vertoeven.

Medische fiche

Elke deelnemer dient voor het vertrek een medische fiche in te vullen en af te geven. Klevertjes van de mutualiteit worden daar ook bijgevoegd. Identiteitskaarten ed. verzamelen we zodat er zeker niets verloren raakt.

Menu

maandag

middag - picknick
avond - Vol-au-vent, krielpatatjes + vanillepudding

dinsdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - soep / gehaktballetjes, appelmoes en aardappelen + koekje
avond - spaghetti bolognaise

woensdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - frietjes, stoofvlees, groenten + frisco
avond - soep, boterhammen, beleg

donderdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - fishsticks, spinazie, puree + fruit
avond - soep & hot dogs

vrijdag
ontbijt - brood, beleg, cornflakes...
middag - Kip, groenten, currysaus, rijst + mini-frangipane

Kostprijs

Een week op bosklassen kost natuurlijk wel iets. We rekenen op een maximum van €215. Daarin zit natuurlijk de trein/busreis in, alle maaltijden, de begeleiding, slaapgelegenheid... Het resterend bedrag wordt na de bosklassen teruggestort aan de ouders.

Een meerdaagse uitstap betekent ook een financiële tegemoetkoming voor de ouders. Na de bosklassen krijgt iedereen een document waarmee je een deel van de kostprijs via de mutualiteit terugkrijgt.

Korting

Met de verkoop van browniedozen kan elke leerling een persoonlijke korting verzamelen. Elke verkochte doos levert ook een bedrag voor een grote groepspot. Zo kan iedereen z'n steentje bijdragen om de prijs naar beneden te krijgen.

Als leerling en verkoper vraag je geen geld op voorhand. Bij het geven van de doos wordt er pas betaald. Het kan wel handig zijn om een lijstje te maken met geïnteresseerden.

12 okt Bestellen
16 nov Start verkoop

Meekijken?

Tijdens de bosklassen worden er geregeld foto's genomen en avonturen beleefd. Beide zullen we dagelijks aanvullen op onze website zodat je met ons kan meeleven.

Via deze link kan je de beelden van vorig schooljaar bekijken.

Ligging

Durbuy is een stad in de Belgische provincie Luxemburg. Ons verblijf, La Petit Merveille ligt net buiten de stadskern aan de rivier, de Ourthe. Durbuy staat bekend als een hele kleine stad, in de stadskern wonen slechts een 400-tal inwoners, de rest woont in de dorpjes rondom.

LPM1 – 't Fort + naam
Rue du comte th. d’Ursel 51
6940 Durbuy

Contact

De klasleerkrachten zijn bereikbaar voor dringende zaken. Hun contactgegevens vind je in het boekje of in de schoolagenda van zoon/dochter.

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.