meester Simon

tfort boekEen tijdje geleden kregen de leerlingen al een proevenplanning en overzicht van de leerstof mee naar huis. Op maandag 5 juni starten onze interdiocesane proeven en op maandag 12 juni beginnen we onze eigen proeven tot en met 19 juni. Daarna hebben we nog tijd om intensief te oefenen aan de afscheidsmusical.

Proevenplanning (pdf)
Leerstof (pdf)

Enkele studeertips van Jelle (Ketnet)

Vandaag trokken we met de bus richting Brussel naar het Planetarium. Alles wat we leerden over het heelal werd daar op een heel spectaculaire manier in beeld gebracht. Na een korte picknick in het zonnetje onder het Atomium bracht de bus ons naar Technopolis om ons te verdiepen in de wondere wereld van techniek en wetenschap.

 

Lezen is leuk, zeker als je dat met twee mag doen!
Vanaf deze week lezen het zesde en derde leerjaar 1 keer per week samen een boek.
De leerlingen van het zesde ontpopten zich tot echte juffen en meesters.
Ze zorgden ervoor dat de kinderen van het derde alles begrepen, stelden vragen over het boek en verbeterden leesfouten.

 

Na een paar serieuze oefensessies op het programmeren van de mindstorms-robots, was het tijd voor het zware werk. Een wedstrijd die de hele dag duurde en waar we de robots moesten programmeren om allerlei nieuwe missies te volbrengen.

In groepjes van twee of drie analyseerden we problemen, zochten we naar oplossingen, ontwierpen en bouwden we hulpstukken... En sterk staaltje van probleemoplossend denken!

 

Vandaag trokken we naar de zandbak om onze wiskundekennis in de praktijk om te zetten. We berekenden de oppervlakte van de zandbak, en daarna het volume. Dan berekenden we hoeveel het zand in de zandbak weegt en hoeveel vrachtwagens er nodig waren om die te vullen. We keken ook eens hoeveel liter water er in de zandbak zou kunnen als we er een zwembad van zouden maken.

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.