WC-rol Challenge

WC-rol Challenge

Doe jij ook mee? Kijk snel op de voorpagina van onze site!

juf Stefanie

Beste ouders,

Via de website willen we jullie informeren hoe jullie de leerstof verder kunnen inoefenen.

*LEZEN: elke dag blijven lezen is de boodschap!!  De leesboeken van mol en beer 3-4 hebben de kinderen mee naar huis en worden het best volledig uitgelezen.  Op Bingel zal er een icoontje actief zijn namelijk het boekje.  Als je daarop klikt kan uw kind boekjes lezen op eigen niveau.  Hebben jullie thuis nog boekjes liggen dan kan uw kind daar ook verder in lezen.

Info: boekje lezen op Bingel:

                           3

Knipsel

 

Links zie je kaders om de woorden uit het verhaal vooraf in te oefenen.  In het midden staat een kader om het boek te lezen op de computer.  En rechts zijn er kadertjes voor als het boek uitgelezen is.  Daar kan je vragen beantwoorden. 

Als het boekje uit is, dan kan je dat aanvinken.

Knipsel 2

*SPELLING: om het schrijven verder in te oefenen kan je uw kind een blad met lijntjes geven en een stukje uit het mol en beer boek laten overschrijven.  Wilt u een aantal woorden dicteren, dat kan ook.  Onderaan het leesboek mol en beer 3/4 staan er woorden in hokjes, die woorden kan je dicteren.  Ook op Bingel staan er taken.

*TAAL: er zullen taken klaar staan op Bingel.

*WISKUNDE: uw kind heeft een rekenbundel tot 20 meegekregen om thuis te maken.  Ook in het rekenboek B dat al thuis ligt kunnen de oefenigen tot 10 nog eens geoefend worden.  Verder zullen er taken op Bingel klaarstaan.

Info: taken op bingel:

Als je op "bekijk al mijn taken" klikt kan je alle taken zien.  Maak de taken in volgorde van boven naar onder.  Maak niet te veel taken na elkaar maar probeer dit wat te spreiden.

Knipsel3

 

Mocht het leesniveau van de boekjes te gemakkelijk of te moeilijk zijn, kan u een mailtje sturen en kunnen we het niveau aanpassen.  

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wensen jullie allemaal veel succes!  En zorg goed voor elkaar!!

juffen van L1

 

De eerste week op school en de gelukwensen vliegen over een weer. Gelukkig Nieuwjaar, de beste wensen voor 2020, een fijn Nieuw jaar.….

Samen met de kinderen van K3 en L1 zouden we een nieuw stukje van onze brug bouwen van K3 naar L1 met een heuse Nieuwjaarsreceptie.

Onze activiteit startte in de oranjezaal. We werden in 6 gemengde groepen verdeeld en kregen 3 verschillende activiteiten. Er werd een wenskaart gemaakt waarbij de kinderen elkaar konden helpen om de cijfers van het nieuwe jaar te tekenen en hun eigen creativiteit uitdrukking te geven bij het versieren van hun kaart. Tijdens een andere activiteit werd de “matjesdans“ gespeeld (variatie op de stoelendans). In de derde activiteit werden hapjes voor de receptie voorbereid.

Om onze activiteit af te sluiten, hielden we een Nieuwjaarsreceptie. Voor alle leerlingen en leerkrachten was het een geslaagde voormiddag.

We kijken reeds uit naar de volgende bruggen bouwen!

Alle leerlingen K3 en L1 en Liselot, Elke, Laura, Ilse, Nele, Stefanie, Kaat, Isabelle en Katrien wensen iedereen een heel Gelukkig Nieuwjaar!

 

Wist je dat:

*wij over de voedingsdriehoek leren

*we onze spijsvertering onder de loep nemen

*we het ook nog zullen hebben over ziek zijn

*ook de gevaren in en rond het huis aan bod zullen komen

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.