meester Thomas

In de loop van het vijfde leerjaar fietsten we al heel wat in groep. Vandaag trokken we er ook eens helemaal alleen op uit langs de voorbereide fietsroute. Tijdens de fietsproef leerden we onze snelheid aan te passen, oogcontact te maken met bestuurders, defensief te rijden en ruime bochten te nemen. Oefening baart kunst en zo werden we steeds zelfverzekerder en zelfstandiger in het verkeer. Een pluim aan alle leerlingen van het vijfde leerjaar, want jullie deden het stuk voor stuk schitterend!

Een dikke dankjewel aan alle ouders die hun voormiddag opofferden om deze activiteit te helpen begeleiden! 

02    Bedanking fietsbegeleiders

Elke maandagmorgen worden wij tutors voor de leerlingen van het tweede leerjaar. We helpen hen bij het lezen en oefenen zelf ook ons expressief lezen. Wat is het leuk om zelf ook eens voor meester of juf te mogen spelen! 

'De Sterrennacht' van Vincent Van Gogh blijft tot de verbeelding spreken. Ook de leerlingen van het vijfde leerjaar werden door dit meesterwerk geïnspireerd en leerden al doende over de beeldaspecten dynamiek, ritmiek, diepte, kleurschakeringen en contrast.

We trokken er een dagje met de fiets op uit. Langs onze route bezochten we 2 landbouwbedrijven: melkveebedrijf 't Kweekhof' en gemengd landbouwbedrijf 'de Heerlijkheid'. We maakten er kennis met landbouwvoertuigen, kregen uitleg over de gewassen op de akker, gingen op zoek naar asperges in de moestuin, leerden in de melkstal hoe koeien gemolken worden, voederden de kalfjes, proefden heerlijke yoghurt en leerden de geheimen van witloof kennen. Onze lessen wero kwamen tot leven dankzij boer Fries en boer Fabian die met veel passie vertelden over hun stiel. Dank je wel!

Tip: Ga er zeker eens langs voor verse melk en biologische gekweekte groenten.

Ook een dikke merci aan de 3 fietsbegeleiders die mee de boer op gingen! 👍

Onder het motto 'een gezonde geest in een gezond lichaam' trok L5 deze week elke dag naar de Lange Munte, waar we kennismaakten met een heleboel nieuwe en leuke sporten. Kijk maar eens mee!

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.