meester Dieter

Wat hebben we nodig om verre ruimtereizen aan te kunnen? Hoe zorgen we ervoor dat er genoeg eten voor een lange reis in het grote niets? Hoe beginnen we veilig aan een ruimtewandeling? We gingen aan de slag in Minecraft en ontwierpen onze eigen ruimteschepen. 

Download onze wereld (Minecraft Education)

 

tfort boekEen tijdje geleden kregen de leerlingen al een proevenplanning en overzicht van de leerstof mee naar huis. Op maandag 5 juni starten onze interdiocesane proeven en op maandag 12 juni beginnen we onze eigen proeven tot en met 19 juni. Daarna hebben we nog tijd om intensief te oefenen aan de afscheidsmusical.

Proevenplanning (pdf)
Leerstof (pdf)

Enkele studeertips van Jelle (Ketnet)

Vandaag trokken we met de bus richting Brussel naar het Planetarium. Alles wat we leerden over het heelal werd daar op een heel spectaculaire manier in beeld gebracht. Na een korte picknick in het zonnetje onder het Atomium bracht de bus ons naar Technopolis om ons te verdiepen in de wondere wereld van techniek en wetenschap.

 

Na onze deelname aan de verkeersquiz enkele weken geleden kregen we leuk nieuws te horen. Onze klas behaalde een 3eplaats van de 34 deelnemende klassen. Daar bovenop scoorden Morad, Oscar & Charles de 3e plaats met hun team 'Morad is weer mis' :) Voor deze prestaties bracht de burgemeester een bezoek aan de klas en ontvingen we een oorkonde, enkele medailles en leuke veilige prijzen.

 

Lezen is leuk, zeker als je dat met twee mag doen!
Vanaf deze week lezen het zesde en derde leerjaar 1 keer per week samen een boek.
De leerlingen van het zesde ontpopten zich tot echte juffen en meesters.
Ze zorgden ervoor dat de kinderen van het derde alles begrepen, stelden vragen over het boek en verbeterden leesfouten.

 

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.