juf Evelyne
meester Tuur
juf Charissa

Op woensdag 29 maart trekken we naar het fitnesscentrum De Kaai voor een uurtje squash-initiatie. Eerst krijgen we een aantal leuke oefenvormen en daarna gaan we over naar wedstrijdjes.
De inschrijvingen zijn beperkt, schrijf dus tijdig in!

Eigen ervoer
Wie rechtstreeks gaat, wordt om 12:45 verwacht aan de inkom van ‘De Kaai’. De activiteit start stipt om 13:00 en het einde is om 14:00 voorzien.

Met de fiets
Wie met ons mee wil fietsen verzamelt om 12:20 aan school, we vertrekken om 12:25 stipt met de fiets aan de school. Omstreeks 14:30 zijn we terug aan onze school.
Voor de fietsers: Neem je fluojas, fietshelm en fietsslot mee!

Vergeet je sportieve kledij niet! Een flesje water is ook handig na de inspanning.

Inschrijvingen afgesloten

Op woensdagnamiddag 8 februari stond er nieuwe activiteit op de planning voor alle kinderen uit het 1e t.e.m. het 4e lj: Een mini-basketbalinitiatie met daarnet enkele wedstrijden. Heel leuk om te zien dat er zovele leerlingen aanwezig waren van onze school.

 

In de maannetbald januari houden wij over de middag ons eigen netbaltornooi. Alle leerlingen uit L5 en L6 kunnen daaraan deelnemen. Het tornooi duurt een tweetal weken. Op sommige dagen moet jouw team spelen; Op andere dagen kan je komen kijken en supporteren. We starten met een pouleronde (zoals op het WK) en daarna volgen enkele knock-out wedstrijden (winnaars gaan door).

Middagmaal
De leerlingen uit L5 eten allemaal om 11:30 i.p.v. 12:00. Ze wisselen hun maaltijdshift met het 4e leerjaar. Natuurlijk enkel tijdens het tornooi.

Op woensdagnamiddag 18 januari was het de beurt aan L5 en L6 om zich te amuseren op het handbaltornooi. De podiumplaats bleef uit maar we amuseerden ons wel rot. Ons teamwerk mocht gezien zijn.

 

Op woensdag 14 december gaat er een workshop Bodyshake door. Liefhebbers an dans of nieuwsgierigen uit L1 tot en met L6 kunnen hier aan deelnemen. Pas wel op! Er zijn verschillende sessies, afhankelijk van de leeftijd.

Inschrijvingen afgesloten (tot en met 7 december)

13:15 - 14:15 L1-L3
14:30 - 15:15 L4-L6

adres
Atheneum Ter Bruyninghe, Weggevoerdenlaan 1A, Kortrijk

Er is geen schoolvervoer voor deze activiteit. De begeleiders van 't Fort zullen daar ter plaatse aanwezig zijn. We verzamelen een kwartier op voorhand.

 

ACTIVITEIT GEANNULEERD
Je kon de bui waarschijnlijk al zien hangen. Met slechts 2 inschrijvingen kunnen we geen team vormen om deel te nemen aan deze activiteit.

Op woensdagnamiddag 16 november 2022, vindt voor alle kinderen uit het 3de en 4de lj een mini-handbaltornooi plaats in het sportcentrum Mimosa, Mimosalaan te Kortrijk.

Inschrijvingen afgesloten (kon tot en met woensdag 9 november 2022)

Onze laatste veldloop van dit schooljaar zit er alweer op. Vier keer op een rij maakten er we met een sportieve groep leerlingen een leuke namiddag van. Deze keer konden ook de leerlingen van L1 en L2 deelnemen aan de veldloop. Het was dus heel wat drukker op en rond de piste.

De meisjes van het zesde leerjaar behaalden voor de 2e keer op een rij de beker. Proficiat!

IMG 20221020 WA0002

 

Deze week was er een enoeme drukte in en rond het Don Bosco-college voor de jaarlijkse veldloop. Op een parcours vol bochten verloren onze schoenzolen weer enkele millimeters. 

 

Onze tweede veldloop ging door op de sportvelden te Zwevegem. Een kleine maar sportieve groep stond paraat in de Fortkleuren om zich helemaal te pletter te lopen. Laat hun inzet je inspireren om ook mee te doen! 

 

Helaas kan deze activiteit niet doorgaan. Er zijn te weinig inschrijvingen van onze school voor Tag-Rugby op woensdag 26 oktober.

Op woensdag 26 oktober kan iedereen van het 1ste tot en met het 6de lj proeven van een initiatienamiddag Tag-Rugby!
Tagrugby is heel veilig, geen contact en eenvoudig om te spelen voor jongens en meisjes. Maar bovenal is het leuk en uitdagend voor alle deelnemers. Ook al zijn de regels simpel, toch bevordert TAG Rugby de balbehandeling en loopvaardigheden.

Inschrijvingen afgesloten (tot en met zondag 16 oktober 2022)

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.