juf Emma

De leerlingen van het vijfde leerjaar lezen er dit schooljaar lustig op los. Ze gaan nu ook enthousiast aan de slag als leesbuddy en begeleiden een leerling van het tweede leerjaar bij het lezen. Samen een boekje lezen is nog leuker dan alleen!

Stadsgids Fries trok met onze klas de boer op. We fietsten naar Heule en kregen in het gemengde landbouwbedrijf 'de Heerlijkheid' een interessante rondleiding met uitleg over de voeding die er geproduceerd wordt. Ze bereiden er maaltijden met eigen biologische producten. We leerden veel bij over het kweken van koeien, het telen van witloof en asperges en het onderhoud van de moestuin, de boomgaard en de gewassen op het veld. Na een middagpauze in de Warande bezochten we het melkveebedrijf 't Kweekhof. Boer Fabian nam ons mee naar de melkstal, de kalfjes en de loods met landbouwmachines. Hij vertelde enthousiast over het werk op de boerderij. Als afsluiter genoten we van de heerlijke yoghurt gemaakt van de koemelk van boer Fabian. Mmmmm!

Een grote dankjewel aan de gidsen en de mama's voor de begeleiding tijdens deze leerrijke dag!

 

Onder het motto 'een gezonde geest in een gezond lichaam' trok L5 deze week elke dag naar de Lange Munte, waar we kennismaakten met een heleboel nieuwe en leuke sporten. Kijk maar eens mee!

Tijdens de sponsorloop ten voordele van ons vastenproject gaven de leerlingen van L5 zich voor de volle honderd procent! Bravo voor jullie enthousiasme en inzet! Jullie zijn stuk voor stuk toppers!

Op dinsdag 21 maart hadden we auteur Nadja Van Sever op bezoek. Zij vertelde ronduit over haar boeken en haar leven als auteur. De leerlingen hingen aan haar lippen. Na afloop was iedereen laaiend enthousiast om één van haar boeken te lezen. Doel geslaagd!

https://nadjavansever.be/

De foto's en artikels op onze website zijn auteursrechterlijk beschermd en mogen niet gereproduceerd worden (bv. sociale media) zonder uitdrukkelijke toestemming van de directie. Een thuiskopie van de foto's wordt wel toegestaan.